Skip to main content

socials

nieuws

Kom in de Kas 2024

3 minuten 13 april 2024
Op zaterdag 6 en zondag 7 april, het eerste echte lenteweekend van het jaar, bezochten zo'n 168.000 mensen Kom in de Kas. Tijdens de 46e editie van het jaarlijks evenement van de glastuinbouw kon iedereen in 18 regio's verspreid over het land kennismaken met onze prachtige sector. 115 kwekers openden de deuren van hun bedrijf voor het publiek. De 46e editie van Kom in de Kas stond in het teken van "Groene Liefde". "Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas”. Gerbera United was een van de bedrijven die deze dagen haar deuren opende voor het grote publiek. Op onze locatie in Moerkapelle en Nootdorp stonden onze medewerkers deze dagen klaar om al de vragen van het publiek te beantwoorden.

115 kwekers openden dit jaar de deuren van hun bedrijf voor het publiek. De 46e editie van Kom in de Kas stond in het teken van "Groene Liefde". "Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas”. Gerbera United was een van de bedrijven die deze dagen haar deuren opende voor het grote publiek. Op onze locatie in Moerkapelle en Nootdorp stonden onze medewerkers deze dagen klaar om al de vragen van het publiek te beantwoorden.

Moerkapelle

Gerbera United Moerkapelle deed voor de tweede keer mee aan het evenement, hier kon het publiek alles te weten komen over de verduurzaming binnen de tuinbouw. “We willen op deze manier laten zien waar wij als telers mee bezig zijn”, aldus W.P. van den Berg. “Laten zien dat dat bloemetje dat thuis op tafel staat op een goede, duurzame manier is gekweekt.’’ Er werd onder andere uitleg gegeven over onze biologische bestrijding in de kas en je kon op de foto voor de selfiewand, vol gestoken met de meest vrolijke kleuren en bijzondere gerbera’s die er in gerberaland te vinden zijn. In onze loods stonden 5 roeimachines opgesteld voor het enthousiaste publiek om actief deel te nemen aan: “Roeien naar een duurzame toekomst”. Op een leuke en interactieve manier kon jong en oud ervaren hoeveel inspanning het je kost om net zo veel als één zonnepaneel aan energie op te wekken. Eén zonnepaneel wekt gemiddeld 450 watt per uur op, aan de deelnemers was het de taak om net zoveel energie op te wekken door 500 meter voluit te roeien. Samen met een zonnepaneel van Voshol Warmte en Elektrotechniek en de roeimachines van Beweegpunt Bas konden we dit op een ludieke manier zichtbaar maken. Aan deze sportieve krachtmeting was ook een leuke prijs verbonden. Al de 8 prijswinnaars zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht. Nogmaals gefeliciteerd!

 

Nootdorp

Op onze locatie in Nootdorp waren we zelfs 2 dagen open. Hier werden meerdere demonstraties gegeven. Op deze hypermoderne gerberakwekerij beschikken wij over een geautomatiseerd logistiek systeem, in onze loods kon je dan ook onze robotarm aan het werk zien. In de kas werd er uitleg gegeven over de bankerplanten en ons standing army van natuurlijke vijanden. Als je helemaal naar achteren liep was er ook nog een uitleg en demo van Florinco in samenwerking met Royal Brinkman over de drone die gebruikt wordt om beeldmateriaal te verzamelen om zo nog meer inzicht te krijgen in de groei van ons gewas. Kortom er was genoeg te zien en te beleven tijdens Kom in de Kas bij Gerbera United. Wij willen dan ook het publiek bedanken voor al de leuke en enthousiaste reacties die wij deze 2 dagen ontvingen.

 

Bedankt

Ook willen we graag de volgende bedrijven bedanken voor hun bijdrage tijdens Kom in de Kas bij Gerbera United, mede dankzij jullie is Kom in de Kas 2024 een groot succes geworden. In willekeurige volgorde: Royal Brinkman, Detaconcept Uitzendgroep BV, Voshol Warmte en Elektrotechniek BV, Beweegpunt Bas, SchermNed, Dijkshoorn Bleiswijk, Florinco, Mooij gewasbescherming, Horticlean, Bac hoogwerker verhuur, Schreurs.