Skip to main content

socials

duurzaam innoveren

voor de volgende generatie

Gerbera United is een voorloper als het gaat om duurzaam innoveren. We zijn altijd bezig met innovatieve oplossingen die er echt toe doen. Niet alleen om onze organisatie te laten groeien, maar ook om bij te dragen aan een duurzame wereld.

energie efficiëntie 

LED verlichting

In onze kassen werken we met LED verlichting. Met onze LED verlichting kunnen we onze gerberabloemen precies voorzien van het juiste lichtniveau, door de verschillende schakerringen en verschillende kleuren licht. Daarnaast stelt dit ons in staat om onze energie-efficiëntie te verbeteren. LED verlichting heeft bijna de helft van de input nodig om de gerbera's van hetzelfde licht te voorzien. Dit betekent dat we op de belichting 50 % elektriciteit besparen. Tel daarbij de langere levensduur op en je kunt concluderen dat dit een belangrijke stap is binnen onze organisatie waarin wij duurzaam innoveren.

lagere luchtvochtigheid

DryGair

De introductie van de DryGair-machine heeft een significante impact op energiebesparingen in de kwekerij. Het beheer van luchtvochtigheid is in kwekerijen een uitdaging. Geopende ramen leidden tot warmteverlies en gebruik van verwarmingsbuizen tot aanzienlijk gas- en elektriciteitsverbruik.De DryGair-toepassing biedt een efficiëntere ontvochtigingsoplossing, waardoor warmteverlies wordt verminderd en minder gas benodigd is voor het opstoken van warmte. Dit resulteert in duurzamere gerberateelt en flinke energiebesparingen.

minder gasverbruik

E-boiler

We hebben een grote stap gezet in duurzaamheid en energie-efficiëntie door te investeren in een E-boiler voor warmte in onze kassen. Deze vervangt een traditionele boiler op gas en past bij ons doel om het gasverbruik met 75% te verminderen. De E-boiler gebruikt elektriciteit om warmte op te wekken, wat milieuvriendelijk is en de uitstoot van broeikasgassen vermindert. Bovendien helpt het bij het balanceren van het elektriciteitsnet tijdens piekbelastingen door overtollige groene energie om te zetten in warmte. Deze investering toont onze toewijding aan fossielvrij ondernemen. Wij streven naar een groenere toekomst.

minder afvalstromen

hergebruik
grondstoffen

Hergebruik van grondstoffen staat bij ons centraal, met een focus op het opvangen en hergebruiken van drainwater in de kassen. Dit innovatieve proces minimaliseert het gebruik van water en zorgt voor de gezondheid van gewassen. Drainwater, dat anders verloren zou gaan, wordt opgevangen, gefilterd, behandeld en gedesinfecteerd voordat het opnieuw aan de planten wordt gegeven. We putten zo de bodem niet uit en creëren geen afvalstromen, er is geen lozing. Het gerecyclede water voorziet de gerberabloemen van voedingsstoffen en mineralen, wat resulteert in gezondere en sterkere planten en een verminderde ecologische impact.

hergebruik industrie CO2

OCAP

Gerbera United maakt gebruik van OCAP om CO2 te reduceren en vrijgekomen CO2 uit de industrie her te gebruiken. OCAP verzamelt CO2 uit het Rotterdamse havengebied, zuivert het en transporteert het naar de kassen. Dit voorkomt de noodzaak om zelf CO2 te produceren en draagt bij aan een duurzaam Nederland. Het proces illustreert het 'cradle to cradle'-principe, waarbij CO2 wordt hergebruikt in plaats van het uit fossiele brandstoffen te halen, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de koolstofvoetafdruk van de teelt en bijdraagt aan maatschappelijke CO2-reductie.

dataverzameling

klimaat
sensoren

In onze kassen hebben we diverse sensoren geïmplementeerd om de teelt te monitoren. Deze sensoren meten continu belangrijke parameters zoals temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-niveaus, bodemvochtigheid en lichtintensiteit. Door deze data te verzamelen en te analyseren, krijgen we inzicht in hoe de plant zich gedraagt en voelt. Dit geeft ons de mogelijkheid om beter te reageren op bepaalde situaties. Door deze inzichten verlagen we de energie input verlagen.

milieuvriendelijk

biologisch
telen

Wij zetten sterk in op biologische bestrijdingsmethoden en hangen bankerplanten op om deze nuttige insecten een thuis te bieden. Dit zorgt voor een duurzame en milieuvriendelijke benadering van de teelt, waarbij plagen snel en effectief worden aangepakt voordat ze schade kunnen aanrichten. Dit alles draagt bij aan een duurzame en milieubewuste tuinbouw.

gezonde gerbera's

energie
doeken

Het gebruik van doeken biedt diverse voordelen voor onze kwekerij. We hebben geinvesteerd in zowel verduisteringsdoeken als een diffuus energiescherm. We kunnen de blootstelling aan zonlicht hiermee reguleren, het beschermt platen tegen verbranding en reguleert de temperatuur. Dit resulteert in een consistentere en beter beeheerde productie van gerbera bloemen gedurende het hele jaar. Deze investering illustreert onze aandacht voor de groei van gezonde gerberabloemen, met een energiebesparing van 45%.

duurzaamheid

certificeringen

MPS GAP

Wij zijn MPS GAP gecertificeerd en voldoen hiermee aan diverse (duurzaamheids-) eisen op het gebied van onder andere traceerbaarheid, (voedsel-)veiligheid, milieu, energie, water, gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

MPS SQ

Met ons het MPS-Socially Qualified (SQ) certificaat tonen wij aan dat we voldoen aan de (inter)nationale eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en arbeidsvoorwaarden.

SEDEX

De Supplier Ethical Data Exchange (SEDEX) helpt bedrijven wereldwijd om verantwoord handel te drijven. Met ons lidmaatschap hebben we toegang tot informatie, trainingen en support. SEDEX helpt ons om de controle te houden over ons productieketen.

erkend leerbedrijf

Gerbera United is een erkend leerbedrijf. Wij geven MBO studenten de mogelijkheid om bij ons een stage te volgen. Op deze manier geven wij deze studenten de kans om zichzelf te ontwikkelen in een mooie sector!

Dick Kooij

onze belofte

We kiezen bewust voor duurzame oplossingen, met zo min mogelijk belasting op het milieu. Een zo fossielvrij mogelijk Gerbera United, dat is waar wij ons voor inzetten!